Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Genoeg ruimte om te maken, bedenken en groeien in het grootste bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag!

Een van de grootste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland, met 40.000m2 en 336 bedrijven!

Wist je dat BINK36 met zijn 40.000 m2 het grootste bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag is? In ons pand aan de Binckhorstlaan vind je ondernemers en startups, midden in de industriële, creatieve wijk Binckhorst. Hier hebben zij de ruimte om hun bedrijf te ontwikkelen, samen te werken met andere ondernemers en een unieke, eigen werkplek te creëren. Niets is te gek! In BINK36 kun jij je dromen waarmaken!

Een tweede thuis in een gezellig dorp

In dit grootste bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag ontdek je iedere dag weer wat nieuws. Het bruist hier van de creatieve mensen en inspirerende concepten. Als ondernemer ben je altijd aan het werk en dan is een fijne werkplek wel zo belangrijk. Tel daar nog eens bij op dat het ook best wel gezellig is om leuke buren te hebben. Dat kan BINK36 voor je regelen! In ons gezellige dorp vind je meer dan 330 ambitieuze ondernemers, allemaal met een grote passie en allemaal klaar om te groeien. Voel je welkom, ontmoet, ontwikkel en maak je dromen waar!

Waar het
ooit begon

Er wordt al meer dan 100 jaar gemaakt, bedacht en gewerkt in BINK36. Het hele complex dat nu BINK36 heet, kwam tot stand tussen 1915 en 1970. Rijksbouwmeester Daniël Knuttel maakte de bouwplannen voor het eerste gebouw, de Centrale, rond 1915.

In 1918 werd het rode bakstenen gebouw in gebruik genomen door de Centrale Magazijn Dienst (CMGZD) van de PTT. De extra verdieping van staal en glas werd in de jaren ’30 gebouwd, toen ook de Centrale Werk Plaats (CWP) naar de Binckhorstlaan kwam. Hier werden onder andere telegraaftoestellen gerepareerd, telefoons gemaakt en apparatuur getest.

De grootste kantine van Den Haag
Rond 1950 werd een tweede gebouw gebouwd, ontworpen door hoofdarchitect van de Rijksgebouwendienst Joseph Crouwel. Het bood plek aan een kantine van 950 vierkante meter, waar alle PTT-medewerkers tegelijk konden lunchen: in 1950 de grootste kantine van Den Haag!

Woningcorporatie Vestia kocht het complex in 2006. Daarmee krijgt het gebouw een nieuwe invulling: het wordt een verzamelgebouw voor innovatieve ondernemers. Tijdens de opstartfase ontdekken startups en creatieve talenten de voordelen van BINK36: alle vrijheid om te werken zoals je zelf wil! Vanaf 2015 neemt vastgoed-ondernemer Edward de Kroes BINK36 over van Vestia. Ze willen van BINK36 een toekomstbestendig verzamelpand maken. Ze investeren in voorzieningen (zoals parkeergelegenheid en glasvezel), moderniseren waar nodig en zorgen voor nieuwe energie. Inmiddels bestaat BINK36 uit vier gebouwen: de Centrale, het Magazijn, de Hangar en de Kazerne en is BINK36 klaar voor de toekomst. Op naar de volgende 100 jaar!

Iedere ondernemer een eerlijke kans om te dromen

Waar kun je als ondernemer nu nog terecht? De prijzen stijgen de pan uit en de concurrentie en regels worden steeds hoger en strenger. Dat was voor BINK36 dé reden om een missie te volbrengen: een centrale plek creëren waar de magie van het ondernemen iedere dag rondzweeft. Waar dromen worden waargemaakt en waar echte contacten worden gelegd. Wij willen ervoor zorgen dat iedere ondernemer zich welkom voelt. BINK36 is een plek waar ruimte is om te groeien, waar geen ongelijkheid heerst en waar we elkaar als ondernemers vooral verder helpen!

Scroll naar boven