Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Het is iedere keer weer spannend om het mooiste kopje koffie te maken

Barista’s in hart en nieren, zo zou je Joep van Moll en Philippe van der Ven het beste kunnen omschrijven. Als geen ander weten ze hoe je een bepaalde boon het mooiste uit de espresso machine kunt krijgen. Met hun eigen koffiemerk – Tuscany Coffee – verkopen ze niet alleen koffiebonen, maar ook het verhaal erachter.

Boon met een verhaal

Koop je een kilo bonen bij Tuscany Coffee, dan leggen Joep en Philippe uit hoe je met deze boon uit jouw eigen machine de beste smaak krijgt. “Het is erg leuk om te zien hoe mensen enthousiast worden als ze beseffen dat ze uit dezelfde machine, zoveel verschillende smaken koffie kunnen krijgen.”

Full service

Behalve vers gebrande koffiebonen, kun je bij Joep en Philippe ook terecht voor espressomachines voor op de zaak of voor thuis. “Omdat er nu veel mensen thuiswerken, zijn de compactere machines erg in trek.” Verder beschikken ze over een technische dienst, die jouw espressomachine kan onderhouden en repareren. Een full-service dus!

Mooi eindresultaat

“Koffie is voor mij een prachtig product; hoe gespecialiseerder je wordt, hoe mooier uiteindelijk je drankje wordt”, vertelt Joep. “Het interessante van koffie is dat je met alle faciliteiten, zoals goede machines, goede molens en goede bonen, in combinatie met kennis, koffie naar een heel hoog eindresultaat kunt brengen. Het koffie zetten is een mooi proces; alles heeft invloed op elkaar. Het is voor mij iedere keer weer spannend om het mooiste kopje koffie te maken!”

Verschillende zetmethodes

Of je nu een espressomachine gebruikt, een mokkapotje, of een chemex: iedere zetmethode heeft zijn eigen specifieke manier van bereiden en smaak. Joep drinkt zelf best veel verschillende koffies, maar wordt het vrolijkst van een perfecte espresso of een slow coffee, waarin je alle smaaknuances proeft. Hoewel er volgens Joep geen beste zetmethode is, is er wel een beste manier om koffie te maken per zetmethode.

Fantastische plek

“Wij vinden BINK36 een fantastische plek. Iedereen die werkt op de BINK is wat ons betreft een collega, en we vinden niets leuker dan aan onze collega’s koffie te mogen leveren. Voor het laten bouwen van een website of het laten drukken van visitekaartjes, werken we samen met collega’s binnen BINK36. Van samenwerken worden we blij en we vinden het oprecht gezellig.”

“Wij zijn geen koffiezaak, je kunt hier geen kopje koffie kopen, maar je bent van harte welkom om een keer gezellig een bakje te doen. En een vraag stellen over koffie kan natuurlijk ook altijd, je bent dan alleen de komende twee uur niet van ons af! Als het om koffie gaat, moeten we ons echt inhouden.”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven