Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Met dat ene extra element creëer je iets wat niemand verwacht

Met het internationale team van architectenbureau TconcepT, creëert Willem-Joost de Vries plekken waar mensen graag naartoe gaan. De ene keer is dat een foodhall in Instanbul, en een andere keer is het de boulevard van Kijkduin.

Place making

“De plek waar je een gebouw neerzet is heel belangrijk want tussen gebouwen ontstaan ruimtes”, zo legt Willem-Joost uit, “dat kunnen parken, straten of pleintjes zijn waar je kunt wandelen of winkelen. We maken stukken stad opnieuw op zo’n manier dat de bloedsomloop van een stad verbetert.”

Moedige opdrachtgevers

“De synergie die ontstaat uit een samenwerking met een moedige en gepassioneerde opdrachtgever is geweldig. Je blijft elkaar ispireren en haalt het beste in elkaar naar boven. Daar komen hele gave dingen uit voort, of dat nou een stoel is, een restaurantinterieur of een wolkenkrabber. Een standaardproduct leveren is voor ons minder een uitdaging.”

Skyline van Den Haag

“Ik was weleens in BINK36 geweest en kende het ook van PIP. Deze ruimte trok me aan. Toen bleek dat we de oude boilerroom en een aantal muren eruit konden slopen werd het helemaal interessant! Via het grote raam in onze vergaderruimte dat eerst een rooster was, kijken we prachtig naar de stad en kunnen we de hele skyline van Den Haag zien.”

Dat je makkelijk even bij elkaar naar binnen loopt vindt Willem-Joost het leuke aan BINK36 als bedrijfsverzamelgebouw. “We werken bijvoorbeeld samen met KOW, Posad en onze architectuur visualisaties worden hier ook gemaakt. Zelfs onze koffiemachine en mijn fiets heb ik hier gekocht!”

De kantoorruimte van TconcepT in bedrijfsverzamelgebouw BINK36
TconcepT C-gebouw. Foto door Studio Nelson 2018

Maquette van architectenbureau TconcepT
TconcepT C-gebouw. Foto door Studio Nelson 2018

Tip voor jonge ondernemers

Willem-Joost begon met ondernemen in de tijd dat er nog geen internet was. “Ik had mezelf in de Gouden Gids en in de Telefoongids laten zetten, maar werd niet gebeld. Ik was gewoon heel naïef.”

Wat is jouw tip aan jonge ondernemers?

“Je kunt maar beter starten in al je naïviteit. Langzaam maar zeker kom je er toch wel achter hoe alles werkt. En hoe eerder je begint hoe beter. Toen ik begon had ik nog niet de verantwoordelijkheid van een gezin en een huis. Ik had helemaal niets, dus het maakte me ook niets uit.”

Kijk voor de projecten én voor meer interieurfoto’s van TconcepT eens op de website.

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven