Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Wat wil je uitstralen als bedrijf? Zorg dat je drukwerk daarbij past

Wie weleens door Den Haag of Scheveningen loopt is ongetwijfeld werk van drukkerij Colorworks tegengekomen. Een auto met belettering, een menukaart of een poster voor een popconcert of ADO Den Haag. “Het is zo divers, dat maakt het voor mij na 20 jaar nog steeds spannend!” zegt eigenaar Fred van Hoorn.

Echt Haags

“De Binckhorst vind ik een heel leuk gebied. Ik kom zelf uit Voorburg en had hier op mijn twaalfde mijn eerste krantenwijk”, vertelt Fred. “In die tijd was het complex van BINK36 nog helemaal verscholen achter metershoge bomen. Niemand wist hoe het eruit zag en wat er zich hier afspeelde.”

Dat is nu wel anders, als je aan komt rijden is BINK36 niet te missen. Hoe zou je BINK36 omschrijven?

“Ik vind BINK36 een inspirerende en fijne werkomgeving. Ten opzichte van andere bedrijfsverzamelgebouwen is BINK36 echt Haags en down to earth. En je hebt hier alles wat je nodig hebt! Er is een koffiezaak, een lunchroom en een restaurant. Na een dag op kantoor kun je sporten bij een van de sportscholen en in het weekend kun je naar PIP.”

Colorworks

Colorworks vestigde zich 10 jaar geleden in BINK36 met een kantoor, productieruimte en een showroom. Wat doen jullie precies en waar houd jij je mee bezig?

“We werken voor iedereen die drukwerk nodig heeft. Binnen bepaalde branches is drukwerk extra belangrijk voor de uitstraling van een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan evenementen organisatie of horeca. Wat wil zo’n bedrijf uitstralen? Dat is leuk om over na te denken en daar zijn wij goed in.”

“Een stukje verkoop vind ik leuk om te doen en de creativiteit van het vak spreekt mij aan. Maar ik wil vooral het hele productieproces kennen. Omdat ik me daar mee bezig houd, weet ik precies wat de mogelijkheden zijn en kan ik een klant goed adviseren.”

Fietskratten Colorworks
Bedrukte fietskratten

Uitproberen

“Tegenwoordig kun je eigenlijk alle soorten materiaal bedrukken”, legt Fred uit. “Wij waren de een van de eerste die ook op harde materialen konden drukken, zoals een tafelblad of zelfs een lijkkist. Toen striptekenaar Marnix Rueb overleed, hebben wij zijn bekendste stripfiguur Haagse Harry op zijn kist geprint.”

“Er is veel mogelijk, we proberen graag nieuwe dingen uit. Daar gaat tijd in zitten, maar als het lukt is dat gaaf.”

Houten fietskrat

“Zo is het idee van de houten fietskrat per ongeluk ontstaan. Na het verbouwen van mijn huis had ik nog parketlatjes over. En omdat ik graag een houten fietskrat wilde voor mijn nieuwe fiets, besloot ik de latjes te bedrukken met een van onze printers voor harde materialen – uiteraard met het Colorworks logo. De latjes heb ik aan elkaar geschroefd en zo fietste ik er mee rond.”

“Inmiddels gaan er per dag 10 à 15 fietskratten de deur uit! Bedrijven schaffen ze aan vanuit marketingoverwegingen en particulieren willen zo’n krat met hun favoriete popster, voetbalclub of geliefde huisdier.”

Colorworks is gevestigd op de begane grond, in de kop van het M-gebouw (treinkant).

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven