Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Het verhaal achter mijn sieraden is belangrijk

Omdat de oorbellen die Michelle de Hoogh voor zichzelf maakte ook bij anderen aansloegen, startte ze in 2012 Miccy’s. Haar kleurrijke sieraden worden inmiddels wereldwijd gedragen. Wie oorbellen van Miccy’s draagt heeft oog voor detail en houdt van fashion.

Hoe het begon

“Omdat ik allergisch ben voor alles wat nepmetaal is, maakte ik altijd al oorbellen van echt zilver en goud voor mezelf”, legt Michelle uit. “Voor de hangers gebruikte ik allerlei andere materialen. Je kon het zo gek niet bedenken, van iets wat ik tegenkwam op een markt tot handdoekhaakjes in de vorm van olifanten. Op een gegeven moment kreeg ik veel vragen van vriendinnen of ik ze ook voor hen kon maken. Toen waren de vriendinnen van vriendinnen ook wel geïnteresseerd. Misschien moet ik hier iets mee doen, dacht ik. De webshop die ik toen ben begonnen liep hartstikke goed. Vervolgens kreeg ik ook aanvragen van winkels, die mijn oorbellen wilden verkopen.”

BN’ers

Toen Danie Bles, Nederlands bekendste styliste, de oorbellen wilde gebruiken in styling opdrachten met onder andere Sylvie Meis en Doutzen Kroes, kreeg Miccy’s steeds meer publiciteit. “In een half jaar tijd hadden we ineens 30 verkooppunten! En we groeien nog steeds. Nu hebben we bijna 80 verkooppunten, voornamelijk in Nederland, maar ook in het Midden-Oosten. Ons team in Dubai zorgt daar voor de verkoop en de reparaties. De komende jaren willen we verder naar het buitenland groeien.”

Draagbaar met een twist

“We werken enkel met mooie materialen van goede kwaliteit. Onze oorbellen zijn altijd 9.25 zilver en 18 karaats verguld goud of helemaal van goud. De overige onderdelen kunnen bijvoorbeeld van echte paardenharen of schelpen.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik heb veel gereisd, dus inspiratie genoeg! Een idee kan al ontstaan bij een tegeltje van een moskee. Ik houd van kleur en mijn ontwerpen zijn best opvallend. Ik vind het leuk om iets te doen met een knipoog. Het moet draagbaar zijn, maar wel met een kleine twist.”

Handgemaakt

“Niets komt uit sweatshops of grote stampfabrieken”, benadrukt Michelle. “De oorbellen worden allemaal met de hand gemaakt door één persoon die met één oorbel soms wel acht uur bezig is. Om het vakmanschap te waarborgen, werken we met kleine ateliers over de hele wereld. Ik vind de kwaliteit van ons product belangrijk en de arbeidsomstandigheden waaronder het gemaakt wordt. Dat is ook de reden dat sommige producten best duur zijn.”

Voordelen van BINK36

“Na een tijdje in een ander bedrijfsverzamelgebouw te hebben gewerkt, zochten we naar nieuwe locatie, een creatieve omgeving. BINK36 is dat zeker! Onze ruimte in BINK36 gebruiken we voor de assemblage en de laatste kwaliteitschecks van de oorbellen. Ook verzorgen we vanuit BINK36 al onze webshoporders en winkelorders. Ontwerpen doe ik overal: soms hier, of thuis of onderweg.”

“Het voordeel van BINK36 is de receptie die tijdens openingstijden altijd bemand is. Omdat wij pakketjes versturen en ontvangen, is dat voor ons heel belangrijk. Daarnaast is het heel praktisch dat er een ruim parkeerterrein is, en dat we zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken zijn.”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven