Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Hier werd de droom van een eigen bedrijf werkelijkheid

Dag en nacht zijn ze bezig met architectuur en ontwerpen. Niet alleen in het kantoor van Buro S/Architects in BINK36, maar ook thuis. Saghar Wafae en Mahyar Nikkhoy zijn namelijk behalve zakenpartners ook thuis een duo.

De droom van een eigen bedrijf

“Het is altijd mijn droom geweest om een eigen bedrijf te hebben”, vertelt Saghar. “Eén van de eerste opdrachten was een heel groot casco pand, dat wij van 0 tot oplevering helemaal hebben ingericht. Dit is mijn kans, dacht ik. Als ik dit goed wil doen, ga ik er ook 100% voor: ik heb mijn baan opgezegd en wij zijn de uitdaging aangegaan. Het werd een groot succes! Bij de opening waren zoveel mensen enthousiast, zo is het balletje gaan rollen en heb ik Buro S/ Architects geregistreerd.”

“We hebben in de beginperiode anderhalf jaar vanuit huis gewerkt. Om professionaliteit uit te stralen hadden we een kantoor nodig. We vonden geen geschikte kantoorruimte in de omgeving, totdat de buurvrouw zei: ‘Waarom kijk je niet bij BINK36?’ We zagen meteen dat dit een fijne ruimte was met potentie. Een hoog plafond, veel licht, en de mogelijkheid om alles – van tapijt en systeemplafond tot verlichting – aan te passen naar onze wensen.”

Groots effect

“Wij doen vooral medische praktijken, zoals die van huisartsen, tandartsen, orthodontisten en huidklinieken”, vertelt Mahyar. Daarnaast ontwerpen we sinds kort villa’s en renoveren we woningen. We proberen altijd het uiterste uit de ontwerpen te halen en met zo weinig mogelijk middelen een groots effect te creëren.”

Bouwtekening door Buro S/Architects gevestigd in BINK36
Buro S/Architects in BINK36. Foto door Studio Nelson 2018
Het interieur van Buro S/Architects in BINK36
Saghar Wafae en Mahyar Nikkhoy ontwierpen het interieur van hun kantoor in BINK36

Passie voor ontwerpen

“Ontwerpen is onze passie. We hebben daarom nooit het gevoel dat we aan het werk zijn. Wat architectuur ook spannend en uitdagend maakt is dat je nooit uitgeleerd bent. Een medische praktijk ontwerpen is heel anders dan bijvoorbeeld een woning, een appartementencomplex, of een school.”

Droomproject

“Droomprojecten, daarvan hebben wij er genoeg!”, zegt Saghar. “Het lijkt ons te gek om een keer een museum of hotel te ontwerpen. Iedere architect heeft ook wel een droom om zijn eigen huis te ontwerpen. Wij hebben nu ons huis helemaal verbouwd. Maar dat is iets heel anders dan dat je een kavel hebt en vanaf 0 zelf iets mag bouwen.”

Een gebouw met potentie

Saghar ziet veel potentie in BINK36 als gebouw. “De nieuwe entee is echt een toegevoegde waarde voor het gebouw. Het restaurant is ook zeker een waardevolle aanvulling. We vinden wel dat er meer behoefte is aan ontmoetingsplekken waar mensen op een laagdrempelige manier koffie met elkaar kunnen drinken.” “Ook kun je met weinig middelen flexplekken realiseren”, vindt Mahyar. “BINK36 is een geweldig pand op een hele goede locatie. De Binckhorst zit enorm in de lift, we zijn benieuwd hoe BINK36 zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Wij denken in ieder geval graag mee!”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven