Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Koffie drinken wordt leuker als je meer weet over het hoe, wat en waarom

Zijn beeld van koffie als droog kruidenierswaar, veranderde door wat hij zag tijdens zijn bezoek aan koffieplantages in Colombia. Wat is nou eigenlijk verse koffie? En maakt het uit of koffie vers is? Daar móest Pascal Trompert iets mee doen.

Rijke smaken

Terwijl keukens werden opengebroken en men kon zien waar hun vlees, vis en groenten vandaan kwamen, kwam koffie nog steeds uit een donker pak dat ergens in een achteraf hoekje verdween. Niemand kon nog vertellen waar de bonen vandaan kwamen, hoe ze smaakten en wat de branddatum was.
Ik volgde een opleiding tot master barista en deed onderzoek naar verse koffie. Een van de eerste dingen die ik ontdekte toen ik zelf thuis koffie ging branden, was behalve dat de straat heel lekker rook dat het hele proces maar 10 minuten duurde! Toen ik het ging proeven dacht ik: wauw, wat een mooie rijke smaken.

Vervolgens ben ik brandconcepten gaan bedenken en is TroPa Café begonnen, zo’n 7 jaar geleden. We kregen direct veel aandacht van vakbladen en zo zijn we gaan uitbouwen. Onze zoektocht naar echt verse koffie ging door en wij kwamen tot de schrikbarende ontdekking dat koffie wereldwijd, van het moment dat het van de plantage komt tot aan in het kopje, gemiddeld zes jaar oud is. Dat kon anders, vonden wij.

BINK36 100% Virgin Coffee
100% virgin coffee is niet ouder dan drie weken na de branding

BINK36 100% Virgin Koffie
BINK36 TroPa Café Magazijn. Foto door Studio Nelson 2018

Ons product: 100% virgin coffee

Wij garanderen de laatst beschikbare oogst en daarnaast is onze koffie niet ouder is dan drie weken na de branding. De smaak is daardoor romiger en rijker van smaak. Wat wij doen, doet niemand. Op de hele wereld niet.

Koffie verbindt

Als je onderneemt is het goed om iets bij te dragen aan de wereld, vinden wij. Wij doen dat door bij te dragen aan educatie en gezondheidszorg in de landen waar onze koffie vandaan komt. Omdat we met laatst beschikbare oogst werken, zitten we heel dicht op het arbeidsproces. Wij vinden rechtstreekse lijnen en storytelling belangrijker dan een keurmerk. Koffie drinken wordt leuker als je meer weet over het hoe, wat en waarom. We hopen daarmee bewustzijn te creëren. Maar belangrijker nog: koffie verbindt.

Over BINK36

We hebben heel veel klanten binnen BINK36 en zijn groot voorstander van samenwerkingen. BINK36 is volop in ontwikkeling en het is hier een ware hotspot. Naast ons koffie café op de 5e etage van het M-gebouw is er ook een coffeebar plus op de begane grond, waar je behalve lekkere koffie ook broodjes en verse sappen kunt halen. Alles is er vers, betaalbaar en je hoeft er niet lang op te wachten.

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven