Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Maghairzijn: een begrip in Den Haag

Bij Maghairzijn ben je op de juiste plek voor een goed kapsel en een oprecht gesprek. Kelly Geerlings en Leonne Stort begonnen zes jaar geleden met deze kapsalon die inmiddels is uitgegroeid tot een begrip in Den Haag en bovendien niet weg te denken is uit BINK36.

Een eigen kapsalon

“Toen wij de kappersopleiding deden, dachten we allebei altijd al: we gaan ooit voor onszelf beginnen”, vertelt Kelly.  Het duurde echter nog even voordat de mogelijkheid van een eigen zaak op hun pad kwam. Ze werden eerst collega’s in een kapsalon in Leidschenveen. “Op een gegeven moment heb ik mijn baan opgezegd en zei tegen Leonne: als we nu iets op ons pad komt, doen we het gewoon!”

Niet veel later vonden ze de ruimte in BINK36 waar ze wel potentie in zagen voor een mooie kapsalon. “De ruimte was op de begane grond, met een eigen ingang. Dat voelde meteen goed. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld een pand in de binnenstad van Den Haag, hadden wij bij deze locatie geen slapeloze nachten als het ging om het betalen van de huur. De huur was goed betaalbaar, dat gaf ons voldoende vertrouwen om de stap te nemen. We konden onze unit zelfs met een klein budget verbouwen.”

BINK36

“BINK36 vinden we een heel leuke plek, er komen hier zoveel verschillende mensen en beroepen samen. Je komt altijd wel iemand tegen, om een praatje mee te maken.”

De klanten uit BINK36 zijn voornamelijk mannen, maar vrouwen zijn wat Kelly betreft meer dan welkom. “Onze klanten komen hier makkelijk even in hun koffie- of lunchpauze om binnen een halfuurtje weer een fris kapsel te hebben. Dat is voor hen ideaal, ze hoeven dan niet in het weekend of ’s avonds nog een afspraak te maken. Als ze eenmaal bij ons zijn geweest, blijven wij ook vaak hun vaste kapper. Ten eerste natuurlijk omdat we heel goed knippen, maar ook omdat het makkelijk en snel is.”

Goed gewaardeerd

Sinds twee jaar heeft Maghairzijn ook vaker klanten uit de wijk Binckhorst. “Er zijn de afgelopen jaren natuurlijk veel woningen bij gekomen, de wijk ontwikkelt zich meer en meer. En daarnaast kunnen mensen ons tegenwoordig ook vinden via Treatwell, een online bookingsplatform voor de beauty branche. Het leuke aan Treatwell is dat mensen daar hun beoordeling achterlaten, waardoor je als kapsalon hoger in de ranking komt te staan. Wij zijn daar vorig jaar dan ook top rated geworden!” Klanten beoordeelden Maghairzijn met een 4,8 van de maximale 5.

Ook via het initiatief ‘Indebuurt Den Haag’ op Facebook werd Maghairzijn uitgeroepen tot een van de zeven populairste kapsalons in Den Haag.

Oprecht gezellig

Je kent het wel, kappers die altijd hetzelfde vragen: ‘wat ga je doen dit weekend?’ of ‘ga je nog op vakantie?’ “Dat zijn natuurlijk makkelijke inkoppertjes, maar wij gaan liever voor een gemeend gesprek”, vertelt Kelly. “Zeker bij vaste klanten kun je niet elke keer met hetzelfde aankomen. En het is ook prima als iemand een keer niet wil praten, maar gewoon alleen geknipt wil worden. Je wordt bij ons niet overspoeld met geratel, maar een gezellig praatje hoort wel bij ons vak en maakt het alleen maar leuker.”

Hip of juist niet

“Een goed kapsel,” meent Kelly, “is als iemand blij is met het resultaat in de spiegel en dat ook uitstraalt.” En of dat nou hip en cool is óf helemaal niet, dat maakt niet uit. Goed naar iemands wensen luisteren, daar begint het volgens haar mee. “Als iemand met een blij gezicht de deur uit gaat, ben ik ook tevreden. Onder onze klanten hebben wij mensen die heel kinky geknipt willen worden, maar ook anderen die niet van een spannend kapsel of een gek kleurtje houden, maar gewoon ‘gewoon’ willen. Bij ons is alles mogelijk.”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven