Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Met onze software helpen wij mensen over de hele wereld

Geen rondslingerend papier, problemen met leesbaarheid of tig versies van spreadsheets die heen en weer worden gemaild. ActivityInfo, het Software as a Service product van BeDataDriven, is één centraal informatie management systeem. “Een duur woord voor database”, legt oprichter en algemeen directeur Alex Bertram uit, “waarin je gegevens opslaat, beheert en analyseert.”

Humanitaire hulpverlening

ActivityInfo richt zich specifiek op de humanitaire hulpverlening, zoals hulp aan vluchtelingen en ontwikkelingsprogramma’s in onder andere Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Kun je een voorbeeld noemen?

“Organisaties zoals UNHCR hebben een coördinerende rol in de vluchtelingencrisis rondom Syrië bijvoorbeeld en werken zowel samen met lokale partners als met internationale organisaties om vluchtelingen op te vangen en te helpen. Alle activiteiten zoals tenten leveren, toiletblokken bouwen, voedselkits uitdelen, waterpompen installeren of psychologische hulp aan jongeren, worden door de partnerorganisaties in ActivityInfo geregistreerd,” verduidelijkt Alex, “zo is er overzicht van wat er waar gebeurt en door wie. Voor de organisatie is dat belangrijk om weer terug te kunnen koppelen aan hun donoren. Door dat stuk IT over te nemen, ontnemen wij klanten heel veel gedoe.”

Uitdagende situaties

ActivityInfo is speciaal ontworpen voor uitdagende situaties en is daarom ook goed offline te gebruiken. “Vaak werken mensen in omgevingen waar ze geen internetverbinding hebben,” vertelt Alex. “Als ze dan toch gegevens willen invoeren, kan dat. De data worden op het moment dat ze weer ontvangst hebben, gesynchroniseerd met onze servers.”

Ook is er veel aandacht besteed aan de vertaling van de software voor gebruikers die het Engels niet machtig zijn. En zit er een sterke geografische component in, zodat mensen op de kaart kunnen zien waar ze bezig zijn.

“Omdat wij ActivityInfo helemaal zelf hebben ontworpen, hebben wij alle vrijheid om het naar eigen inzicht te veranderen en daar kunnen wij al onze creativiteit in kwijt. Dat is heel leuk! En we weten dat onze software mensen in diverse regio’s over hele wereld helpt.”

Persoonlijk contact

Het persoonlijk contact met gebruikers van ActivityInfo is voor Alex toch wel een van de leukste aspecten van zijn functie: “mensen die de software gebruiken werken in verschillende delen van de wereld. ‘Dat kan beter!’ is wat ervaren ActivityInfo gebruikers vinden als ze op missie gaan in een regio waar er nog geworsteld wordt met heen en weer bellen en geklungeld met het delen van bestandjes. ActivityInfo is meestal het eerste wat ze in willen voeren, omdat ze het bij de vorige missie superhandig vonden.”

Uitzicht over Den Haag

BeDataDriven werd in 2011 opgestart en is sinds die tijd gevestigd in BINK36. Na een paar keer binnen BINK36 te zijn verhuisd, zorgt BeDataDriven er nu vanuit  hun unit in het C-gebouw voor dat ActivityInfo beschikbaar is in 50 landen (in 34 daarvan betreft het humanitaire hulpverlening) en honderden organisaties. “Wat leuk is aan deze unit is dat het zo ruim is en dat we onze werkplek naar eigen inzicht hebben verbouwd. Dat we hier op de derde verdieping uitzicht hebben over Den Haag, is ook niet verkeerd”, vindt Alex.

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven