Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Onze droom van een gamestudio is uitgekomen

Toen de eerste game van Lucky Kat Studios een groot succes bleek, was de vraag: blijft het bij een leuk side project of maken we er een echt bedrijf van? Voor Herdjie Zhou was die vraag snel te beantwoorden. Samen met zijn broer Hernan is hij volledig voor hun droom gegaan: een independent game studio.

Bijzonder apparaat

Lucky Kat focust zich puur op games voor telefoons en tablets. Als groot Apple-fan weet Herdjie nog goed toen de eerste IPhone uitkwam. Hij vloog er speciaal voor naar New York. “Ik vond het zo’n bijzonder apparaat, revolutionair zelfs. Dit zal de wereld veranderen, dacht ik.” Toen vervolgens een jaar later de App Store werd gelanceerd, ruilde hij console en pc gamen in voor mobile gamen. “Ik vond het fascinerend hoe je nieuwe ervaringen kunt creëren op de telefoon, in plaats van met een traditioneel keyboard of gamepad”, legt hij uit.

Droom

Hoe is het idee van een eigen gamestudio ontstaan?

“Mijn broer en ik hebben altijd een droom gehad om een gamestudio te beginnen, maar het kwam er nooit van. Ondertussen gingen we studeren, ik een opleiding in finance aan de Universiteit van Tilburg en hij natuurkunde aan de TU Eindhoven. Totdat ik zo’n vier jaar geleden plots een hartstilstand kreeg tijdens het hardlopen. Vanuit het niets viel ik gewoon neer. Ik werd wakker in het ziekenhuis en dacht vrijwel meteen: laten we het nu gewoon écht doen! Binnen drie maanden lanceerden we onze eerste game Nom Cat.”

Celebrity katten

“Bij deze eerste game – het prototype was een spel met katten – wilde ik de marketing meteen groots aanpakken. Het mochten niet zomaar katten zijn, ik wilde met de bekendste internetkatten werken. Ik had contact gelegd met de managers van Grumpy Cat, Keyboard Cat en Nyan Cat. Maar zij hadden nog nooit van ons gehoord, dus samenwerken wilden ze niet.”

Op Facebook kwam hij echter allerlei andere katten tegen met soms meer dan twee miljoen likes, zoals Venus the Two Face Cat. De mensen achter deze Facebook accounts waren veel makkelijker te benaderen en reageerden al snel positief. De rollen waren toen omgedraaid, want de manager van Garfield nam toen zelf met ons contact op. “We lanceerden Nom Cat en binnen no-time hadden we twee miljoen downloads!” vertelt hij.

Open sfeer in BINK36

De broers begonnen Lucky Kat samen met een stagiair vanuit een kleine studio in BINK36.

“Toen ik voor het eerst in BINK36 kwam dacht ik: dit gebouw heeft wel iets; het ziet er cool uit. Ik informeerde naar de huurprijzen en die bleken goed betaalbaar voor beginnende ondernemers. Ik vind de open sfeer erg fijn; we pingpongen met andere ondernemers en ’s middags lunchen we samen.

Lucky Kat

“Ik prijs me gelukkig, want mijn baan voelt eigenlijk niet als werk. Het is echt heel raar, maar dit is precies waar ik een aantal jaar geleden letterlijk over heb gedroomd: mooie dingen creëren en samenwerken met platforms zoals Apple, Google en Facebook. Nu doe ik het gewoon en is zelfs Tim Cook, de baas van Apple, bij ons langs geweest.”

“Vanaf het begin heb ik in ons bedrijf geloofd. In het Chinees restaurant waar mijn broer en ik zijn opgegroeid stond altijd een Lucky Kat beeld, vandaar onze naam. En ik ben zelf natuurlijk ook een Lucky Kat, omdat ik nog leef.”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven