Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Portretten met een verhaal

Portretfotografe Renske Derkx was dolblij toen ze zich in BINK36 kon vestigen met haar eigen studio in de hangar, en is na een flinke opknapbeurt van de ruimte neergestreken in H005.

Renske Derkx

Renske heeft een journalistieke achtergrond en heeft voor allerlei media, zoals NU.nl, gewerkt. “Ik kon alleen mijn creativiteit niet voldoende kwijt in mijn werk als journalist. Dus begon ik naast mijn werk de foto’s die ik maakte, te plaatsen op mijn Instagram, en dat werd heel positief ontvangen!” In die tijd mocht ze twee keer exposeren in het stadhuis van Den Haag en kreeg steeds vaker klussen van allerlei opdrachtgevers. “Totdat ik zelf kon gaan kijken: wat vind ik nu echt leuk om te doen?” En dat bleek portretfotografie. “Op de University of Arts in Londen mocht ik een zomer lang een portretfotograaf assisteren en in die tijd heb ik heel veel geleerd.”

Van journalistiek naar fotografie: het gaat om het verhaal

“Ik vind het erg leuk om met mensen te werken, en dan komt toch die journalistiek om de hoek kijken: ik ben geïnteresseerd in portretten met een verhaal.” Renske vertelt: “Een noemenswaardig project waar ik aan mee mocht werken is het 100 jaar Tuschinski koffietafelboek, maar ook campagnes met een echt maatschappelijke purpose, zoals een campagne van de gemeente Den Haag tegen straatintimidatie.” Renske onderscheid zich als professionele portretfotografe. “Ik steek een hoop liefde en aandacht in mijn studio set-up en de tools waar ik mee werk. Ik werk met een camera van Hasselblad, een echte high-end  studiocamera.”

Een eigen studio

“Het is zo fijn om een eigen basis te hebben: een eigen plek met je eigen spullen, waar je na een shoot ook even kunt bijkomen en direct de foto’s kunt inladen. Ik woon in Den Haag centrum, dus dat is qua reistijd fantastisch.” Voorheen deelde Renske een studio in Den Haag, maar dat werd steeds onhandiger. Bij collega-ondernemers op BINK36 mocht zij al eerder eens in de unit komen werken. “Toen ik deze ruimte in de hangar bij de introductie zag, dacht ik direct ‘dit is het, dit is mijn plek!’ Ik zag het helemaal voor me. Momenteel ben ik bezig met een aantal hele leuke campagnes, zelfs internationaal, maar ik ben erg blij met mijn uitvalsbasis op BINK36. Dit is mijn rustpunt.”

BINK36

Renske noemt de beveiliging van het terrein als één van de grootste voordelen van BINK36. “Ik vind het een heel fijn idee dat het terrein beveiligd is, en dat je een leuk netwerk van mede-ondernemers hebt op BINK36. De locatie is verder ideaal voor mijn klanten. Die komen nogal eens van buiten Den Haag, maar zowel met de auto als met het OV is BINK36 goed bereikbaar.”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven