Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Weinig opsmuk, gewoon functioneel en goed

Het begon 20 jaar geleden met een simpele gedachte: financiële processen moeten eenvoudiger. Consultancybedrijf Finext is inmiddels flink gegroeid en uitgebreid, maar de kerngedachte is hetzelfde gebleven. In het ‘clubhuis’ in BINK36 werken 150 finexters op een bijzondere manier samen. Zonder bazen, functieprofielen en procedures. Martijn Meuling, verantwoordelijk voor het Performance Management Team, vertelt waarom dit zo goed werkt.

Professionals bevrijden

“Je kent het wel: een financial of controller die dagelijks data aan het verzamelen is, ingewikkelde rapportages in elkaar zit te draaien, en in de weer is met veel te veel spreadsheets. Een proces dat vaak ook nog eens elke maand terugkeert. Deze vaak hoogopgeleide, intelligente mensen zitten gevangen in een onnodige complexiteit. Dat kan eenvoudiger,” stelt Martijn.

Wat is de rol van Finext?

“Finext helpt organisaties door financiële processen te optimaliseren en slimme systemen in te voeren, zodat deze mensen cijfers kunnen analyseren in plaats van verzamelen. Wij bevrijden de professionals van onnodige complexiteit, zodat ze echt een toegevoegde waarde kunnen zijn voor hun bedrijf.”

Geen hiërarchie

Finext wordt in de media wel eens het bedrijf zonder bazen genoemd. Vertel!

“Hiërachie kennen wij niet”, legt Martijn uit. “Iemand met twee academische titels is slim genoeg om zelf dingen te kunnen bedenken en heeft niet per se een manager nodig om te vertellen wat hij of zij moet doen. En iemand van 24 met een goed idee wordt net zo goed gehoord als iemand van 54 met een goed idee. Het bedrijf is in principe van iedereen, wij hebben dus niet één grote baas of aandeelhouder. Talenten boven structuren is dan ook een van onze drie pijlers waarop we georganiseerd zijn.

BINK36 Finex
Finext. Foto door studio Nelson 2018

Het ‘clubhuis’ van Finext in BINK36

Weinig opsmuk

“We lopen meestal in een spijkerbroek en gaan informeel met elkaar om. De statige witte villa in een park in Voorburg paste niet meer bij ons. Toen we toch moesten verhuizen – we groeiden uit ons jasje – zijn we op zoek gegaan naar een plek met een positieve vibe en veel verbindingsmogelijkheden. De startup sfeer die hier heerst, vonden we voor onszelf ook weer even verfrissend. BINK36 past bij hoe we in het leven staan: weinig opsmuk, gewoon functioneel en goed.”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven