Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Een duurzaam en Europees product

Leren broeken en vrouwelijk pasvormen hebben Amira Douiri altijd al gefascineerd. Met haar bedrijf Lether maakt zij exclusieve leren broeken en verkoopt deze via de webshop lerenbroeken.com.

Duurzaam en comfortabel

Waarom leer?

“Het materiaal is heel duurzaam: als je een leren broek koopt, kan je daar 10 jaar mee doen. Elke keer als je een leren broek aantrekt, past hij zich aan je lichaam aan, hij rekt niet uit”, legt Amira uit.

“Nadat ik mijn opleiding aan de Modevakschool afrondde, begon ik eerst jurkjes van leer te maken. Deze jurkjes bestonden uit meerdere stukken die je kon afritsen en opritsen. Zo kon je elke keer wisselen en had je zes jurkjes in plaats van één. Toen stretchleer eenmaal op de markt kwam, dacht ik: wacht eens even, ik vind broeken van stretchleer eigenlijk veel interessanter. Voor mijn broeken werk ik nu dus met echt leer dat rekt. Door de coating laag die achter het leer wordt geplakt, ontstaat er rek en past het materiaal zich aan aan je lichaam. Dat zit heel comfortabel.”

Exclusief

Het juiste leer vinden was niet makkelijk, Amira deed lang over haar zoektocht naar de perfecte kwaliteit en vond deze uiteindelijk in Italië. Het stikken van de broeken gebeurt in België en de rest – het ontwerp, de patronen en het knippen en snijden van het leer – doet Amira zelf in BINK36. Alles is daarom handgemaakt en kan aangepast worden aan de unieke wensen van de klant.

“Als je een broek bij mij bestelt, kom ik bij je langs met diverse leersoorten, kleuren, en modellen, zoals bijvoorbeeld een high waist of een crop skinny. Iedere vrouw heeft natuurlijk een uniek figuur. En bij iedere vrouw past een ander model. Wil je bijvoorbeeld een andere kleur binnenzakken, of andere lusjes, dan kan dat ook”, vertelt Amira.

Een keur aan modellen

Terwijl de meeste leren broeken die je in winkels ziet een legging vorm hebben en met elastiek zijn gemaakt, vindt je bij Amira alle mogelijke pasvormen. “Ik blijf niet hangen bij een legging, zo ben ik nu bijvoorbeeld bezig met een broek die hoog oploopt, wijd is en een beetje smal naar beneden loopt. Wanneer er een nieuw model spijkerbroek op de markt komt, probeer ik dat ook in het leer te maken.”

“Mijn dubbel high waist broek is het populairste model in mijn collectie. Deze broek heeft een dubbele band en waardoor van een eventueel buikje niets meer te zien is. En de speciale coupenaden, maken je billen mooi rond.”

Fijne relaxte werkplek

Amira is ruim vier jaar gevestigd in BINK36 met haar atelier en showroom. Vanuit deze unit in het C-gebouw ontwerpt ze haar broeken, knipt ze de patronen en runt de webshop. “De sfeer in BINK36 is heel relaxed, iedereen doet hier zijn ding. Mijn klanten neem ik vaak even mee naar het restaurant om een kopje koffie te drinken, ideaal!”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven