Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Het creëren van een toegankelijk duurzamer thuis voor iedereen

Zes jaar geleden zag Julius Smith de kans om in te spelen op de wereld van duurzaamheid, en dan vooral: zonnepanelen. Vanuit hun unit H008 werken hij en zijn team met Supersola hard aan het toegankelijk maken van een duurzamer thuis voor de consument.

Wat is Supersola?

“Wij ontwikkelen ‘plug-and-play’ zonnepanelen. Dat zijn zonnepanelen die je simpelweg in een doos koopt bij de bouwmarkt.” Zonnepanelen zijn erg populair en met de variëteit aan soorten op de markt zijn consumenten vaak lang bezig met het onderzoeken naar welk soort zonnepaneel het beste bij hen past. Uit zijn vorige werk in de energiesector ontdekte Julius de behoefte aan zonnepanelen waar je geen uitgebreid onderzoek naar hoeft te doen. Het vooronderzoek is te ingewikkeld en te overweldigend. Waarom maken we het niet gemakkelijk? “Die oplossing was er niet. Toen dacht ik, dan gaan we dat eens maken!” De Supersola is in de bouwmarkt of online te koop en levert automatisch en direct een vermindering van maar liefst 13% op de energierekening. Bovendien is deze zelf, en binnen 15 minuten, te installeren.

Bink36

Vanuit een kantoor in Delft verhuisden Julius en zijn team drie jaar geleden naar BINK36. “Voornamelijk omdat we een grotere ruimte nodig hadden.” Vanuit hier hebben ze alle mogelijkheden om aan hun producten te werken en de ruimte te creëren voor nog meer collega’s. Daar zijn ze erg blij mee. “De sfeer van BINK past heel goed bij ons. Heel ondernemend. Waar in principe alles kan, dat gevoel heb ik erbij. De locatie is goed, met de parkeergelegenheid en het station in de buurt.” Hij zou het daarnaast leuk vinden om de andere bedrijven en ondernemers meer te ontmoeten. “Want er zitten heel veel gave bedrijven hier, alleen kennen we ze eigenlijk niet.”

Toekomst

Supersola werkt hard aan de toekomst om hun ambities waar te maken. “We kunnen enorm hard doorgroeien. Dat is ook de bedoeling. Uiteindelijk hopen wij in alle bouwmarkten in de OECD-landen te liggen. We hebben nu één product en hebben ook nog een paar andere productideeën.” Allemaal met het idee dat de consument vanuit huis stapsgewijs zelf de woning energiezuinig kan maken zonder hier in een keer een groot bedrag voor te moeten investeren of het proces veel te ingewikkeld te maken.

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven