Welkom op de nieuwe website van BINK36! Ontdek ons verhaal hier.

Het is onze ambitie om de impact van leren te vergroten

Een training op het werk bijwonen is één, de kennis de volgende dag in de praktijk brengen blijkt vaak lastiger. Adviesbureau T-wise verlengt en verdiept het leerproces en brengt het leren naar de werkplek. “Zo krijgt een training meer impact en is leren leuker en makkelijker”, aldus oprichters Leanne Witjas en Noëlle Cobelens.

Leren en ontwikkelen op de werkplek

Wat is precies het idee achter T-wise?

“Wij zien veel kansen in het borgen van kennis en het creëren van bewustzijn ná een training”, vertelt Noëlle. “Hoe kun je mensen op de werkplek – daar waar het echt moet gebeuren – helpen om zich te blijven ontwikkelen zonder een groot systeem van een paar ton? Met relatief simpele manieren en door toevoeging van digitale tools kun je het leren op de werkvloer versterken,” legt Leanne uit, “dat noemen wij ook wel boosting. Je hebt al iets geleerd, maar dat wil je daarna ook nog eens boosten.”

Blijven triggeren

T-wise adviseert, creëert de leercontent en voert de campagnes uit, inclusief de communicatie eromheen.

“Belangrijke onderwerpen die in een training aan bod zijn gekomen, herhalen wij een aantal weken na de training nog via een app of een leerplatform met video’s, animaties, podcasts, infographics, vragen en opdrachten. Zo blijven wij het leervermogen van een deelnemer triggeren en oefent hij of zij met de leerstof in de praktijk.”

Geen traditionele training

“Vaak worden die trainingen door een ander bureau of door het bedrijf zelf gegeven, en bieden wij het na traject aan. Wat we ook wel doen is een hele training herontwerpen. De traditionele training Hostmanship van Landal GreenParks hebben wij bijvoorbeeld vervangen voor een speurtocht in het park waarbij de deelnemers door middel van een app en beacons met bluetooth allerlei opdrachten moesten uitvoeren. Daarnaast ontwikkelden wij een voor traject ter introductie en inspiratie, en een na traject om de thema’s te herhalen.”

Ons basisprincipe

“Het is erg leuk om steeds nieuwe werelden te ontdekken en de taal van je klant te begrijpen. Dat varieert van het thema duurzame inzetbaarheid bij de Haagse milieuservice, tot gastvrijheid voor Landal Greenparks tot leiderschapsontwikkeling voor een ministerie.”

Terwijl de thema’s en klanten erg uiteenlopen, is er altijd een basisprincipe waarmee T-wise de inhoud ontwikkelt. “Wij werken met principes van micro-learning en blended learning. Dat betekent dat we de leerstof in kleine behapbare stukjes aanbieden en zorgen voor de juiste mix van on- en offline leren.”

Bouwen, leren en groeien

Noëlle en Leanne hebben beide bij een trainingsbureau gewerkt en zijn in 2018 begonnen met T-wise. Hoe bevalt het tot nu toe?

“In een jaar tijd hebben we met T-wise al zoveel sprongen gemaakt. Vorig jaar zaten we nog met z’n tweeën in de tuin te werken, inmiddels zijn we binnen BINK36 al naar een grotere ruimte verhuisd en werken we met z’n vijven. Samen bouwen, leren en groeien is wat het ondernemerschap leuk en spannend maakt!”

Laat je inspireren door onze anderen binkers

Scroll naar boven